Makaron Armando “La Penna” stworzony został z najwyższej jakości włoskiej pszenicy przy zachowaniu najwyższych standardów produkcyjnych. Do młyna należącego do firmy, trafia wyłącznie wyselekcjonowana pod kątem odpowiedniej zawartości białka oraz glutenu pszenica od włoskich rolników zajmujących się uprawą pszenicy między innymi w Apulii, Kampanii, Umbrii czy Toskanii. Makaron penne jest makaronem typowym dla kuchni włoskiej. Można go podawać z kurczakiem, sosem pomidorowym, z owocami morza lub pesto. Wariacje na temat podawania Penne są niezliczone i jest ich tyle ile przepisów kulinarnych – bez liku. Smacznego!
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G:
Energia: KJ 1503, Kcal 354.
Tłuszcz: 1,3 g.
Nienasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g.
Węglowodany: 70,3 g.
Cukry: 3,2 g.
Błonnik: 2,7 g.
Białko: 14 g.
Sól: 0,005 g.
Skład: 100% włoskiej pszenicy.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.