Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Dżem z czerwonej pomarańczy i bergamotki - BIO 250 g
Cena:
30,61 zł
- • Bez użycia pektyny, barwników i konserwantów.
- • Certyfikowanny przez Bio Agri Cert.
- • Z owoców z upraw ekologicznych.
Owoce bergamotki oraz czerwonej pomarańczy uprawiane są na terenie gospodarstwa Fulbia Altina, specjalizującego się w ekologicznej uprawie bergamotki oraz jej przetwarzaniu bezpośrednio na terenie gospodarstwa rolnego. Owoce uprawiane są na granicy parku narodowego Aspromonte, 6 km od Morza Jońskiego na terenie górzystym, nieskażonym, daleko od miast, dróg oraz przemysłu. Dojrzewające w słońcu, ekologicznie uprawiane soczyste owoce gwarantują wyśmienity smak i najwyższą jakość dżemu.
- • Bez użycia pektyny, barwników i konserwantów.
- • Owoce bergamotki cenione są w leczeniu zaburzeń kości i uzębienia ponieważ ułatwiają absorpcje wapnia, niwelują anemie umożliwiając wchłanianie żelaza.
- • Owoce bergamotki oraz cytryny przetwarzane są bezpośrednio na terenie gospodarstwa rolnego gdzie są uprawiane w sposób ekologiczny.
- • Wszystkie składniki posiadają certyfikat Bio europejskie oraz włoskie Bio Agri Cert.
Skład: Ekologiczne owoce czerwonej pomarańczy 63%,ekologiczne owoce bergamotki 27%, nierafinowany ekologiczny cukier trzcinowy 10%. Użyto 90 gram owoców na 100 gram produktu.