Przepyszny na tarty, desery oraz tosty. O mocnym i aromatycznym smaku, niedoścignionym na miękkich i twardych serach, doskonały do mięsa i pieczonych ryb. Owoce bergamotki z którego powstał ten dżem uprawiane są na terenie gospodarstwa Fulbia Altina, specjalizującego się w ekologicznej uprawie bergamotki oraz jej przetwarzaniu bezpośrednio na terenie gospodarstwa rolnego. Owoce uprawiane są na granicy parku narodowego Aspromonte, 6 km od Morza Jońskiego na terenie górzystym, nieskażonym, daleko od miast, dróg oraz przemysłu. Dojrzewające w słońcu, ekologicznie uprawiane soczyste owoce gwarantują wyśmienity smak i najwyższą jakość dżemu.
- Owoce bergamotki cenione są w leczeniu zaburzeń kości i uzębienia ponieważ ułatwiają absorpcje wapnia, niwelują anemie umożliwiając wchłanianie żelaza.
- Owoce bergamotki przetwarzane są bezpośrednio na terenie gospodarstwa rolnego gdzie są uprawiane w sposób ekologiczny.
- Wszystkie składniki posiadają certyfikat Bio europejskie oraz włoskie Bio Agri Cert.
Skład: 100 gram marmolady powstało z 90 gram owoców bergamotki i 10 gram nierafinowanego, organicznego cukru trzcinowego.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.