EKOLOGICZNY OLEJEK CYTRYNOWY 5ml Alteya Organics

Olejek eteryczny z cytryny ma właściwości antybakteryjne, dezynfekujące i detoksykujące. Ze względu na właściwości antybakteryjne i ściągające, olejek cytrynowy ma korzystny wpływ na tłuste i mieszane typy skóry. Może być również stosowany do łagodnego złuszczania i redukcji przebarwień. Olejek eteryczny z cytryny może powodować fotowrażliwość, dlatego nie należy go stosować przed ekspozycją na słońce.

19.00 

7 w magazynie

EAN: 3800219791822SKU: 010160046 Kategorie: Naturalne Olejki Eteryczne

Olejek eteryczny z cytryny jest pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno skórki owoców drzewa Citrus Limon. Olejek cytrynowy ma cierpki, świeży aromat z wyraźną nutą cytrusową i jest topową nutą w perfumerii.

Uważa się, że organiczny olejek cytrynowy może zwiększyć energię, jak również poprawić metabolizm. Używany do masażu (wstępnie rozcieńczony w oleju bazowym) może stymulować krążenie krwi, a także działanie układu pokarmowego.

Używany w lampie aromatycznej lub dyfuzorze aromatów, oczyszcza powietrze w pomieszczeniu. Jednocześnie tworzy pozytywną atmosferę, zwiększa koncentrację i rewitalizuje.

Ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, olejek cytrynowy może oczyszczać nie tylko powietrze, ale również różne powierzchnie.

Olejek cytrynowy dobrze łączy się z innymi olejkami eterycznymi, takimi jak: Lawenda, Róża, Geranium, Rozmaryn, Mięta pieprzowa, Cynamon, Goździk i inne olejki cytrusowe.

ZALECANE ZASTOSOWANIE:

Dyfuzja olejku eterycznego z cytryny, gdy chcesz stworzyć radosną atmosferę lub gdy chcesz ułatwić sobie oddychanie poprzez udrożnienie dróg nosowych.

Dodaj olejek eteryczny z cytryny do środków do mycia twarzy i toników, aby napiąć, rozjaśnić skórę i uregulować wydzielanie sebum.

Dodaj olejek cytrynowy do szamponu, aby poprawić stan skóry głowy i przyspieszyć wzrost włosów.

Stwórz naturalny produkt oczyszczający DIY, rozcieńczając kilka kropli olejku cytrynowego i olejku z drzewa herbacianego w równych częściach octu i wody.

SKŁADNIKI:
INCI: Citrus Limon (Lemon) Oil*

*Certyfikowany składnik organiczny

Tylko do użytku zewnętrznego. Zawsze rozcieńczać. Możliwa wrażliwość skóry. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem. Unikać kontaktu z oczami, uszami wewnętrznymi, błonami śluzowymi i wrażliwymi miejscami.

Waga 0.005 kg
Wielkość

10ml, 5ml

EAN: 3800219791822