Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” z Yunnan 100 g
- Pochodząca z tętniących życiem lasów na terenie Yunnan w Chinach;
- Doskonała biała herbata o wyjątkowym, lekko kwiatowym smaku;
- Wykazuje właściwości odprężające oraz przeciwutleniające.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” to coś znacznie więcej niż ciepły napój. Zaparzona w odpowiedni sposób z wyselekcjonowanych liści, pozwala nam na zaznanie odrobiny relaksu nawet podczas dnia pełnego obowiązków. Jej kwiatowy aromat i delikatnie miodowy smak rozpieszcza nasze zmysły i sprawia, że nie możemy oprzeć się kolejnym łykom. Taka właśnie jest Biała Herbata Puerh „Dziki Księżyc” pochodząca z tętniących życiem lasów na terenie Yunnanu w Chinach, która ponadto znana jest ze swoich niecodziennych właściwości odprężających i przeciwutleniających. A co jeszcze warto wiedzieć na temat tej niezwykłej herbaty dostępnej w sklepie Perla Negra?
Biała Herbata Puerh „Moonlight” z Yunnan 100 g, dowiedz się o niej więcej!
Biała Herbata Puerh to wyjątkowy produkt. W odróżnieniu od innych popularnych gatunków nie jest ona uprawiana, a jedynie zbierana z dzikich i niezwykle aromatycznych drzew, które w naturalnych warunkach występują na terenie lasów Yunnanu. Nie tylko doskonały smak, ale także sposób pozyskiwania pąków kwiatów oraz liści, z których zaparzana jest niniejsza herbata, jest wyjątkowy. Do wyrobu niniejszego produktu zbierane są wyłącznie najzdrowsze (wciąż nieotwarte) pąki kwiatów oraz drobne liście znajdujące się pod spodem. Zgodnie z tradycją, składniki te zbierane są w świetle księżyca, a następnie suszone w ciemności przed około 4-6 dni.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” oprócz wyjątkowego smaku i aromatu, posiada także szereg właściwości zdrowotnych. Okazuje się bowiem, że jest ona bogata w substancje przeciwutleniające, odpowiadające za wzmocnienie naszego układu odpornościowego oraz za poprawę naszego samopoczucia psychicznego.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” z Yunnan 100 g, najważniejsze informacje.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” to wyjątkowy produkt z wielu powodów. Dowiedz się, jak smakuje i skąd pochodzi!
Miejsce pochodzenia: Yunnan, Chiny;
Gatunek: Biała herbata Puerh;
Profil smakowy i aromatyczny: głęboki a zarazem delikatny, łączący w sobie nuty miodu, kwiatów oraz dojrzałych owoców (smak herbaty może zmieniać się podczas kolejnych procesów zaparzania z tej samej partii liści).
Barwa: Jasny, pomarańczowo-żółty. Kolor naparu ulega rozjaśnieniu wraz z kolejnymi procesami zaparzania z tej samej partii liści.
Skład: 100% suszonych w ciemności kwiatów i liści Białej Herbaty Puerh „Moonlight”.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” z Yunnan 100 g, sposób przygotowania i propozycja podania.
Biała Herbata Puerh „Moonlight” marki BioTea to doskonała propozycja dla wszystkich wielbicieli naturalnych naparów. Niniejszy produkt odznacza się najwyższą jakością, a tym samym wysokim stopniem bezpieczeństwa dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, aby cieszyć się smakiem herbaty „Dziki Księżyc” w pełni, powinniśmy zaparzyć ją w odpowiedni sposób. Oto kilka prostych wskazówek, jak to zrobić.
- Po pierwsze: Do zaparzenia herbaty użyj uprzednio przefiltrowanej wody lub wody źródlanej;
- Po drugie: Aby podnieść walory smakowe naparu, przed przełożeniem suszu do imbryczka opłucz szybko liście;
- Po trzecie: Zalej liście gorącą wodą o temperaturze 80°C-85°C;
- Po czwarte: Zaparzaj pierwszą herbatę przez około 60 sekund, a każdą kolejną (z tej samej partii liści) przez około 120 sekund.
Do przygotowania jednej porcji naparu o pojemności 200-250 ml użyj 3-4 g suszonych liści.
Pamiętaj o tym, aby podawać herbatę w szklanych lub porcelanowych filiżankach, wówczas będziesz w stanie odczuć pełnię jej smaku.
Propozycja podania: Doskonałym smakiem herbaty „Moonlight” możesz delektować się o każdej porze dnia. Niniejszy napar doskonale łączy się ze smakiem słodkich przekąsek. Jeśli pragniesz cieszyć się niczym niezakłóconym smakiem białej herbaty, nie dodawaj do niej cukru, cytryny, ani żadnych zabielaczy.