Włoski makaron pełnoziarnisty – BIO Spaghetti 500 g

  • Ze składników z upraw ekologicznych.
  • Z pełnoziarnistej pszenicy durum.
  • Wycinany na matrycy z brązu.
  • Suszony powoli w średniej temperaturze.

12.10 

Brak w magazynie

Udostępnij

Opis

Makaron pełnoziarnisty Armando “Lo Spaghetto” stworzony został z najwyższej jakości włoskiej pszenicy durum i błonnika owsianego, składników pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Do młyna należącego do firmy, trafia wyłącznie wyselekcjonowana pod kątem odpowiedniej zawartości białka oraz glutenu pszenica od włoskich rolników zajmujących się uprawą pszenicy między innymi w Apulii, Kampanii, Umbrii czy Toskanii. Makaron spaghetti jest makaronem typowym dla kuchni włoskiej. Do najpopularniejszych dań z użyciem makaronu spaghetti – gdzie typowe danie składa się z porcji ugotowanego makaronu wymieszanego z sosem – to Carbonara i Bolognese. Jeszcze wspanialej smakuje posypany parmezanem lub serem pecorino. Smacznego!

ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G:

Energia:1449 kJ/343 kcal.

Tłuszcz: 2 g.

Nienasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g.

Węglowodany: 64, 9 g.

Cukry: 3,3 g.

Błonnik: 10 g.

Białko: 11, 3 g.

Sól: 0,005 g.

Skład: Pełnoziarnista pszenica durum (semolina)* , błonnik owsiany* , woda.

*Składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Informacje dodatkowe

Marka

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Włoski makaron pełnoziarnisty – BIO Spaghetti 500 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *