Makaron pełnoziarnisty Armando “Lo Spaghetto” stworzony został z najwyższej jakości włoskiej pszenicy durum i błonnika owsianego, składników pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Do młyna należącego do firmy, trafia wyłącznie wyselekcjonowana pod kątem odpowiedniej zawartości białka oraz glutenu pszenica od włoskich rolników zajmujących się uprawą pszenicy między innymi w Apulii, Kampanii, Umbrii czy Toskanii. Makaron spaghetti jest makaronem typowym dla kuchni włoskiej. Do najpopularniejszych dań z użyciem makaronu spaghetti – gdzie typowe danie składa się z porcji ugotowanego makaronu wymieszanego z sosem – to Carbonara i Bolognese. Jeszcze wspanialej smakuje posypany parmezanem lub serem pecorino. Smacznego!
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G:
Energia:1449 kJ/343 kcal.
Tłuszcz: 2 g.
Nienasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g.
Węglowodany: 64, 9 g.
Cukry: 3,3 g.
Błonnik: 10 g.
Białko: 11, 3 g.
Sól: 0,005 g.
Skład: Pełnoziarnista pszenica durum (semolina)* , błonnik owsiany* , woda.
*Składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.