Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Włoski makaron pełnoziarnisty - BIO Fusilli 500 g
- • Ze składników z upraw ekologicznych.
- • Z pełnoziarnistej pszenicy durum.
- • Wycinany na matrycy z brązu.
- • Suszony powoli w średniej temperaturze.
Makaron pełnoziarnisty Armando "Il Fusillo" stworzony został z najwyższej jakości włoskiej pszenicy durum i błonnika owsianego, składników pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Do młyna należącego do firmy, trafia wyłącznie wyselekcjonowana pod kątem odpowiedniej zawartości białka oraz glutenu pszenica od włoskich rolników zajmujących się uprawą pszenicy między innymi w Apulii, Kampanii, Umbrii czy Toskanii. Makaron Fusilli, pochodzący ze środkowo-północnych Włoch, zawdzięcza swą nazwę wrzecionu, wokół którego owijano niegdyś przędzę. Posiada charakterystyczny spiralny kształt. Fusilli doskonale pasuje do złożonych sosów na bazie mięsa lub sera ricotta. Makaron ten świetnie podkreśla smak każdego, nawet najprostszego dania kuchni włoskiej i nie tylko. Smacznego!
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G:
Energia:1449 kJ/343 kcal.
Tłuszcz: 2 g.
Nienasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g.
Węglowodany: 64, 9 g.
Cukry: 3,3 g.
Błonnik: 10 g.
Białko: 11, 3 g.
Sól: 0,005 g.
Skład: Pełnoziarnista pszenica durum (semolina)* , błonnik owsiany* , woda.
*Składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.