Makaron Armando “L’Orecchietta” stworzony został z najwyższej jakości włoskiej pszenicy przy zachowaniu najwyższych standardów produkcyjnych. Do młyna należącego do firmy, trafia wyłącznie wyselekcjonowana pod kątem odpowiedniej zawartości białka oraz glutenu pszenica od włoskich rolników zajmujących się uprawą pszenicy między innymi w Apulii, Kampanii, Umbrii czy Toskanii. Orecchiette wywodzą się z tradycji kulinarnej regionu Apulia. Początkowo makaron ten wytwarzano ręcznie poprzez wyciskanie kciukiem pociętego w pasma ciasta makaronowego. Włoskie gospodynie w tamtym rejonie do dzisiaj robią go za pomocą specjalnego noża i kciuka. Żłobienie na zewnątrz i wklęsły kształt czynią z Orecchiette niezwykle wszechstronny dodatek do wielu dań kuchni włoskiej i nie tylko.
Energia: KJ 1503, Kcal 354.
Tłuszcz: 1,3 g.
Nienasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g.
Węglowodany: 70,3 g.
Cukry: 3,2 g.
Błonnik: 2,7 g.
Białko: 14 g.
Sól: 0,005 g.
Skład: 100% włoskiej pszenicy durum (semolina).
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.