Nocellara del Belice jest jedyną włoską oliwką spośród ponad 550 odmian, która posiada dwa oznaczenia D.O.P., dla oliwy i oliwek stołowych. Charakteryzuje się doskonałym stosunkiem miąższu do pestki.. Pestka przypomina orzech włoski i czasami osiąga bardzo duże rozmiary, jej kolor jest ciemnozielony i zmienia się w winnoczerwony w miarę dojrzewania. Chrupiący miąższ i lekko słodko-kwaśny smak sprawiają, że jest to prawdziwa królowa wśród odmian stołowych. Przygotowywane według starożytnej metody przekazywanej z pokolenia na pokolenie, są doskonałym dodatkiem do sałatek lub serów.
Oliwki są niepasteryzowane, bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Oliwki są ręcznie zbierane i pochodzą z własnego gospodarstwa rolnego rodziny Centonze.
termin ważności 31.05.2025 rok
Skład: Oliwki odmiana Nocellara Del Belice, woda, sól, kwas mlekowy, kwas askorbinowy.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.