Czekolada Gianduja Bio (50%) CACAO CRUDO 50 g

  • Organiczna czekolada Gianduja stanowiąca bogactwo smaków i aromatów;
  • Stworzona ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakao;
  • Stanowi wartościowe źródło magnezu.

25,00 

SKU: Kategorie: Wszystko, Czekolady

Czekolada to bez wątpienia jedna z najzdrowszych słodkich przekąsek. Niemnie jednak, o jej korzystnym wpływie na nasze zdrowie oraz samopoczucie psychiczne świadczy przede wszystkim skład produktu oraz sposób jej produkcji. Organiczna Czekolada Gianduja przygotowana przez markę CACAO CRUDO została stworzona z wyselekcjonowanych ziaren kakao, a także chrupiących orzechów “Tonda Gentile Romana”. Wszystko to sprawia, że niniejszy produkt zachwyca swoim smakiem nawet najbardziej wymagających wielbicieli wyrobów kakaowych. A co jeszcze warto wiedzieć na temat Organicznej Czekolady Gianduja dostępnej w sklepie Perla Negra.

Organiczna Czekolada Gianduja (50%) CACAO CRUDO 50 g: dowiedz się o niej więcej!

CACAO CRUDO to marka, która słynie z produkcji najwyższej jakości czekolad, które są w stanie zadowolić nawet najbardziej wymagających miłośników niniejszego przysmaku. Wszystko to ze względu na fakt, że produkty niniejszej marki wytwarzane są z najwyższą pieczołowitością, a przede wszystkim z kakao przetwarzanym w temperaturze poniżej 45 stopni.

Organiczna Czekolada Gianduja wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z gatunku Criollo, a także z obfitujących w cenne wartości odżywcze orzechów laskowych z gatunku „Tonda Gentile Romana”. Ponadto, w procesie produkcji wykorzystywany jest także ekologiczny nektar z kwiatów palmy kokosowej, który nadaje czekoladzie niepowtarzalnej delikatności.

Organiczna czekolada dostępna w sklepie Perla Negra wyróżnia się ciepłym, delikatnie nugatowym smakiem, który w zaledwie kilka chwil jest w stanie zapewnić prawdziwą rozkosz naszemu podniebieniu.

Producenci czekolad sygnowanych marką CACAO CRUDO dokładają wszelkich starań, aby zarówno produkcja czekolady, jak i opakowań, w których jest sprzedawana, przeprowadzana była w zgodzie z najwyższymi standardami ekologicznymi. Wszystko to wpływa na fakt, że czekolada Gianduja jest nie tylko niezwykle smaczna, ale także przyjazna dla naszego środowiska.

Organiczna Czekolada Gianduja (50%) CACAO CRUDO 50 g: najważniejsze informacje

Organiczna Czekolada Gianduja (50%) to unikalny produkt na polskim rynku. Wpływa na to przede wszystkim wysoka jakość składników, które zostały wykorzystane do produkcji niniejszego przysmaku. A co jeszcze powinniśmy wiedzieć na temat tej niezwykłej czekolady?

Skład: Pasta z niepalonych ziaren kakaowca z gatunku Criollo (składnik organiczny), pasta z niepalonych orzechów laskowych z gatunku Tonda Gentile Romana – 30% (składnik organiczny), skoncentrowany sok z kwiatów kokosa (składnik organiczny), masa kakaowa – minimum – 50%.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości migdałów oraz orzechów włoskich.

Sposób przechowywania: Czekoladę Gianduja należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Zgodnie ze wskazaniami producenta, czekolady nie powinniśmy przechowywać przez okres dłuższy niż 24 miesiące.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Energia – 2 547 kJ, 614 kcal;
  • Tłuszcze – 46 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 17 g;
  • Węglowodany – 33 g, w tym cukry – 19 g;
  • Błonnik – 10 g;
  • Białko – 12 g;
  • Sól – 0 g;
  • Magnez – 165 mg (44% dziennego, referencyjnego zapotrzebowania na składniki odżywcze).

*Podana wyżej wartość odżywcza jest wartością literaturową, która nie stanowi wyniku analiz. Została ona sporządzona wyłącznie na podstawie danych, które pochodzą z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Organiczna Czekolada Gianduja (50%) CACAO CRUDO – 50 g: propozycja podania

Niezwykle delikatna, a zarazem wyrazista czekolada marki CACAO CRUDO to produkt, którego z pewnością powinni spróbować wszyscy miłośnicy kakaowych przysmaków. Ta doskonała w smaku, a ponadto bogata w magnez przekąska idealnie łączy się ze smakiem Twojej ulubionej kawy i herbaty. Ponadto, czekoladę Gianduja możesz dodawać do Twoich ulubionych deserów. Niemniej jednak, jeśli pragniesz doświadczyć jej wyjątkowego smaku, najlepiej spożywaj ją samodzielnie, ewentualnie w towarzystwie Twojego ulubionego napoju.

Poznaj więcej produktów marki CACAO CRUDO, które już dziś znajdziesz na stronie Perla Negra!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Czekolada Gianduja Bio (50%) CACAO CRUDO 50 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *