Odmiana oliwek: Nocellara del Belice
Bardzo gęsta i mętna oliwa.
Intensywny zielony kolor ze złotożółtymi refleksami.
Pikantna i ziołowa, czysta i trwała.
Średnio owocowy smak, okrągły i pełny.
Świetnie zbalansowany z posmakiem pomidorów i słodkich migdałów.
Idealny zarówno do surowych, jak i gotowanych ryb, ale także do zup z roślin strączkowych, czerwonego mięsa i wszystkich dań warzywnych.
Pochodzenie: Włochy
Region producenta: Sycylia
Zbiór i tłoczenie: 2023-2024
Opakowanie: Szklana butelka
Pojemność / Waga 750 ML
Typ Organiczny, Jednoodmianowy
Odmiana oliwek Nocellara del Belice
Certyfikat BIO, Slow Food, Gambero Rosso
Kwasowość – 0,018
Data ważności: 2 marzec 2026 r.
Składniki 100% oliwa z oliwek extra virgin uzyskana z oliwek zebranych i wytłoczonych na terenie gospodarstwa rolnego rodziny Centonze w zachodniej Sycylji.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.