Miękkie makaroniki o smaku migdałowym produkowane przez Amaretti Virginia według starożytnej tradycyjnej receptury i odtwarzające tę samą procedurę przetwarzania, co w 1860 roku, w którym Amaretti Virginia stworzyła miękkie makaroniki Sassello. Proste składniki: cukier, białka jaj, migdały i pestki moreli są umiejętnie przetwarzane, aby stworzyć pyszne ciasto, które przenosi nas z powrotem do prawdziwych smaków z przeszłości. W tym przypadku makaroniki z figami i orzechami włoskimi zostały zmieszane z dżemem figowym i kawałkami orzechów włoskich, które sprawiają, że ciasto jest naprawdę wyjątkowe. Powierzchowna skórka skrywa bardzo miękkie migdałowe serce, które uwalnia się na podniebieniu podczas degustacji, zapewniając niezapomniane doznania smakowe BEZ GLUTENU i bez laktozy.
Każdy pojedynczy makaronik jest zapakowany w podwójną owijkę, pierwszą przezroczystą owijkę ravioli, która zachowuje właściwości organoleptyczne przez dobre 11 miesięcy, oraz drugą owijkę cukierkową, która tworzy radość i nadaje wyrafinowany akcent ciastkom prezentowanym na stole. Idealne na słodką przerwę o każdej porze dnia, na smaczną przekąskę lub jako deser na zakończenie posiłku w połączeniu z dobrą kawą lub likierem.
Piękne metalowe opakowanie sprawia, że artykuł ten szczególnie nadaje się na prezent. Ci, którzy otrzymają go w prezencie, po skosztowaniu pysznych makaroników, mogą go używać do przechowywania ciastek i innych nieopakowanych produktów. W rzeczywistości jest to prawdziwy przedmiot z własną funkcją użytkową jako hermetyczna puszka na ciastka, nie wspominając o tym, że jego kształt i piękna grafika sprawiają, że jest to wyrafinowany przedmiot kolekcjonerski do kuchni.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.