Facebook Pixel
 

Marka Galvanina odznacza się wyjątkowymi smakami i poszukiwaniem zaskakujących połączeń. Włoskie lemoniady i napoje produkowane na bazie cenionej pod względem właściwości wody mineralnej Galvanina słyną ze swoich wyjątkowych walorów smakowych.

Galvanina dba o to, aby używane w recepturach owoce i przyprawy pochodziły z ekologicznych plantacji. Całości wyjątkowego wymiaru nadaje piękna i stylowa, rzeźbiona butelka.

Woda mineralna Galvanina została wzbogacona według tradycyjnych receptur o ekologicznie uprawiane sycylijskie cytrusy i inne lokalne, naturalne aromaty. W ten sposób oprócz wody mineralnej Galvanina mogła zaprezentować światu serię owocowych lemoniad, czy też herbat mrożonych, będących kwintesencją smaku i elegancji we włoskim stylu.

Galvanina zarządza trzema zakładami produkcyjnymi w środkowych Włoszech, w regionach Emilia Romagna i Marche: Galvanina, Val di Meti i San Giuliano. Spółki zlokalizowane są w sąsiedztwie trzech źródeł, z których pochodzą wody mineralne.

Napoje bezalkoholowe Galvanina zostały nagrodzone wieloma nagrodami na całym świecie. Unikalne i innowacyjne cechy smakowe, ale także kultowe opakowanie z oryginalną rzeźbioną szklaną butelką, przyniosły Galvaninie bardzo ważne nagrody, które potwierdziły wartość marki w sektorze napojów. Napoje Galvanina były wyróżniane między innymi na Saveur de l'Année, Bellavita Awards czy też Fancy Food Sofi Awards.

Napoje Galvanina są wolne od wszelkich sztucznych dodatków, receptury nie zawierają sztucznych konserwantów ani barwników, słodzone są ekologicznym cukrem trzcinowym i nie zawierają syropu glukozowego. Nawet tłoczone, szklane butelki zostały zaprojektowane tak, by chroniły wyjątkowe właściwości i jakość znajdujących się w środku składników. Sukces zawdzięcza znajomości tajników włoskiego rzemiosła przekazywanego z pokolenia na pokolenie, zamiłowaniu do najlepszych składników i zaangażowaniu w wysoką jakość oferowanych produktów.

Marka Galvanina od 1847 roku zajmuje się produkcją wody mineralnej z jednego z najstarszych źródeł wody mineralnej we Włoszech. Już 2000 lat temu Rzymianie docenili wspaniałe walory zdrowotne wody wydostającej się ze źródła u podnóży góry Sant Lorenzo. W 1910 roku rodzinna firma postanowiła połączyć wyjątkową wodę Galvanina z owocami dojrzewającymi w sycylijskim słońcu, z czasem oferta lemoniady i napojów Galvaniny Century poszerzyła się o dodatkowe smaki. Do tej pory lemoniady i napoje powstają na bazie tradycyjnych, włoskich receptur jedynie z najwyższej jakości, ekologicznych składników.