Herbata z rganicznych ususzonych pąków róży damasceńskiej posiada udowodnione właściwości zdrowotne i odznacza się lekko słodkim smakiem i zniewalającym zapachem. Napar z różanych pąków kwiatowych jest bogaty w witaminy A, C (której zawiera 40 razy więcej niż pomarańcza), B1, B2, E, K, P, sole mineralne, karoten, taniny i pektyny.
- Ma właściwości aromaterapeutyczne.
- Posiada głęboki różany unikatowy aromat.
- Sprawdza się przy schorzeniach nerek wątroby i dróg żólciowych.
Dla kogo: Zbawienny wpływ naparu różanego na zdrowie, wygląd i samopoczucie od wieków jest wykorzystywany w medycynie, ziołolecznictwie i kosmetologii.
Skład: 100% organicznie uprawianych pąków kwiatowych Róży Damasceńskiej (Rosa damascena).
Produkowane bez użycia środków chemicznych, ekologiczne, ręcznie i etycznie zbierane i pakowane.