Dobra herbata cesarska z regionu Fujian. Ma liście i pąki w kolorze jadeitu zwane srebrnymi igłami lub Yin Zen. Delikatne liście i kiełki zbiera się w całości ręcznie, pozostawia do zwiędnięcia i suszenia bez bezpośredniego ogrzewania. Ten rodzaj przetwarzania zachowuje niezmienione wszystkie właściwości herbaty.
- Doskonały smak i aromat.
- Wsparcie dla organizmu.
- Pobudza i dodaje wigoru.
Przygotowanie: zaleca się stosowanie wody źródlanej. Biorąc pod uwagę delikatność tej herbaty, mycie liści nie jest wymagane. Zalecane jest używanie czajników szklanych lub porcelanowych.
Temperatura: 70 ° C – 80 ° C
Czas infuzji: 60 sekund.
Liczba wlewów: do 3 wlewów.
Ilość: 2 łyżeczki liści na filiżankę.
Dla kogo: Wspaniała na podwieczorek. Spróbuj również w postaci zimnego naparu jako orzeźwiający napój. Aby nie zmieniać dobroczynnych właściwości i oryginalnego smaku, nie zaleca się dodawania mleka, cytryny, cukru ani miodu.
Skład: Herbata liściasta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.