Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Dżem z cytryny i bergamotki - BIO 250 g
27,99 zł
- • Bogaty w witaminy C, B1, B2, P, A i E.
- • Certyfikowanny przez Bio Agri Cert.
- • Z owoców z upraw ekologicznych.
Owoce bergamotki oraz cytryny uprawiane są na terenie gospodarstwa Fulbia Altina, specjalizującego się w ekologicznej uprawie bergamotki oraz jej przetwarzaniu bezpośrednio na terenie gospodarstwa rolnego. Owoce uprawiane są na granicy parku narodowego Aspromonte, 6 km od Morza Jońskiego na terenie górzystym, nieskażonym, daleko od miast, dróg oraz przemysłu. Dojrzewające w słońcu, ekologicznie uprawiane soczyste owoce gwarantują wyśmienity smak i najwyższą jakość dżemu.
- • Owoce bergamotki cenione są w leczeniu zaburzeń kości i uzębienia ponieważ ułatwiają absorpcje wapnia, niwelują anemie umożliwiając wchłanianie żelaza.
- • Owoce bergamotki oraz cytryny przetwarzane są bezpośrednio na terenie gospodarstwa rolnego gdzie są uprawiane w sposób ekologiczny.
- • Wszystkie składniki posiadają certyfikat Bio europejskie oraz włoskie Bio Agri Cert.
Skład: 100 gram marmolady powstało z 90 gram owoców (63 gramy cytryn i 27 gram bergamotki) i 10 gram nierafinowanego, organicznego cukru trzcinowego.