Idealne ciastka do kawy- bez glutenu i bez laktozy

18 stycznia, 2022
Różne
Spis treści

Gorąca kawa o poranku i coś słodkiego to połączenie idealne. Sklepowe półki uginają się od nadmiaru słodkości, piekarnie kuszą zapachem świeżo wypieczonych ciasteczek i bułek, aż ciężko zdecydować się, co wybrać. A może stojąc przed wyborem, wahasz się, ponieważ zauważyłaś, że sklepowe łakocie powodują u Ciebie ból brzucha, wzdęcia, albo inne dolegliwości, z którymi czujesz się niekomfortowo? Nie wiesz dokładnie, o co chodzi, bo przecież nie masz zdiagnozowanej żadnej choroby i nie masz specjalnej diety, a mimo to czasem czujesz, że coś jest nie tak? A może właśnie zmagasz się z nietolerancją pokarmową i ciężko znaleźć Ci słodkie produkty, po których po prostu będziesz dobrze się czuła? Jeśli tak, to wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom i przedstawiamy coś specjalnie dla Was!

Ciasteczka Amaretti Virginia będą idealnym wyborem! Jest to produkt wolny od glutenu i laktozy, które mogą przyczyniać się do niekomfortowych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Sklepowe półki proponują ogrom produktów, które mają w składzie pszenicę lub laktozę, a to wszystko może przyczyniać się do powstawania tych negatywnych objawów.

Współczesne zboża w znaczymy stopniu różnią się od tych hodowanych przez naszych przodków. Dawniej, nawet jeśli na przykład pszenica zmieniała swój skład genetyczny, to proces ten zachodził bardzo powoli, nawet tysiące lat, a człowiek był w stanie naturalnie dostosować się do tych zmian. Dziś modyfikacje genetyczne to proces szybki, współczesna technika pozwala nawet z roku na rok uzyskiwać coraz to nowsze odmiany zbóż, które w naturalnym środowisku nigdy by się nie pojawiły, a nawet jeśli, to trwałoby to setki lub tysiące lat. Z tego powodu my, ludzie, nie mamy szans, by nasz układ trawienny tak szybko się dostosował, dlatego często pojawiają się problemy w trawieniu białek pszenicy. Wzdęcia, zparcia, ból brzucha, a także przewlekła anemia, zmęczenie, czy problemy skórne to może być sygnał, że Twój organizm ma problem z przyswajaniem glutenu. Podobne dolegliwości mogą występować, gdy nie tolerujemy laktozy. Jeśli nie masz pewności, czy ten problem Ciebie dotyczy, możesz na jakiś czas wyeliminować te dwa związki ze swojej diety i zobaczyć, jak zareaguje na to Twój organizm.

Jeśli już się na to zdecydujesz to nasze ciasteczka będą wspaniałym dodatkiem do kawy, herbaty, a także win, lub po prostu wtedy, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego. Zamiast mąki pszennej, wykorzystano pestki moreli z dodatkiem migdałów. Ciastka słodzone są miodem. Każdy ze składników użytych do wypieku jest naturalny, a ciastka nie zawierają sztucznych ulepszaczy. Makaroniki są wytwarzane w sposób niezmienny od 1860 roku! Każde z nich zapakowane jest pojedynczo, więc macie gwarancję, że każde jedno będzie świeże i chrupiące!

To kogo zaprosicie na kawę z dodatkiem pysznego, zdrowego ciasteczka?

Tagi: ciastka do kawy bez glutenu bez laktozy

Spis treści