Amaretti włoskie ciasteczka bezglutenowe na bazie pestek z moreli

12 czerwca, 2021
Różne
Spis treści

Wszyscy uwielbiamy słodycze! Czym jest kawa bez dobrego ciastka? Czasem nie umiemy sobie go odmówić, albo przeciwnie- unikamy w trosce o nasze zdrowie. W ostatnim czasie coraz więcej osób ma różne nietolerancje pokarmowe. Większość z nas zapewne zna choć jedną osobę, która uczulona jest na gluten. A może sam zmagasz się z tą dolegliwością? Czy to oznacza wyrzeczenia? Na szczęście nie! Włoska firma Amaretti Virginia przychodzi z pomocą. Poznajcie jej obłędne słodkości!

Ciastka Amaretti Virginia z giandują, słodką pastą czekoladową z minimalną 30-sto procentową zawartością orzechów laskowych, oblane mleczną czekoladą i posypane skarmelizowanymi orzechami laskowymi. Brzmi słodko? Ciasteczka są mięciutkie, świeże, w sam raz do porannej kawy, albo popołudniowej herbatki.

Ciastka Amaretti Virginia kruche to kolejna zdrowa propozycja. Produkowane z miąższu pestek moreli z dodatkiem mielonych migdałów, są to tradycyjne włoskie ciasteczka bez mąki pszennej. Delikatnie chrupiące, aromatyczne i słodkie. Można zjeść osobno, albo zamoczyć w gorącym napoju i delektować się każdym kęsem.

Oba wypieki są też doskonałym dodatkiem do deserów, wina albo szampana. Jeśli urządzasz przyjęcie, albo po prostu zapraszasz przyjaciół, ciasteczka pięknie udekorują Twój stół. Miej jednak świadomość, że ta dekoracja szybko zniknie. Kto weźmie choć jedno, natychmiast zapragnie więcej. A że są to produkty bezglutenowe i bezlaktozowe, są w pełni bezpieczne dla osób  z nietolerancją pokarmową. Stylowe pudełka, w które zapakowany jest produkt, może posłużyć jako prezent a jak się opróżni to może być ozdobnym opakowaniem dla kuchennych skarbów.

Ciastka wypiekane są według oryginalnej receptury od 1860 roku. Tak długa obecność na rynku świadczy, że smak i niezmienna kompozycja składników jest ceniona od pokoleń. To mówi samo za siebie. Więc jeśli jeszcze nie próbowałeś tych pysznych wypieków- szybko to zmień!

Tagi: NULL

Spis treści