Pączki z kremem migdałowym

Składniki:

30 g mąki pszennej pełnoziarnistej
15 g ekologicznej mąki z migdała z Toritto
25 g ekologicznego mleka migdałowego (Fattoria della Mandorla) w proszku
1 jajko
łyżka syropu klonowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego extra virgin
sól
ok. 40 ml mleka
 
+ łyżka bio kremu migdałowego (Fattoria della Mandorla) do nadziania pączków
+ jogurt naturalny wymieszany z łyżeczką ekologicznego mleka migdałowego w proszku i syropem klonowym
 

Przygotowanie:

 
Pączki z kremem migdałołym
Żółtko utrzeć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.
Resztę składników połączyć, na
stępnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę.
Ciasto powinno być gęste, ale swobodnie spływać z łyżki. Jeśli będzie zbyt gęste, dodać jeszcze mleka.
Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek do połowy wysokości.
Następnie wkładać po małej ilości kremu migdałowego z owocami goji
i przykrywać pozostałą częścią ciasta.
Piec w specjalnym urządzeniu do pieczenia mini pączków lub w piekarniku (180 stopni, ok. 6 minut).
Następnie wyjąć, udekorować i podawać póki ciepłe.
 
Smacznego!

Opublikowano: 25 lip 2018
Napisany przez: Perla Negra
Kategoria: Przepisy
Comments powered by Disqus