Czekolada to coś znacznie więcej niż słodka przekąska, czy dodatek do ulubionej kawy. Czekolada to produkt, który jest w stanie zachwycić nas zarówno swoim niezrównanym smakiem, jak i oszałamiającym aromatem. Stworzona z wyselekcjonowanych, niepalonych ziaren kakaowca z gatunku Criollo, jest w stanie spełnić najwyższe wymagania nawet najbardziej wytrawnych miłośników czekoladowych pyszności. A co jeszcze warto wiedzieć na temat BIO Gorzkiej Czekolady (70%) CACAO CRUDO dostępnej w sklepie Perla Negra?
BIO Gorzka Czekolada (70%) CACAO CRUDO 30 g: dowiedz się o niej więcej!
BIO Gorzka Czekolada (70%) CACAO CRUDO to produkt najwyższej jakości, który został przetworzony w temperaturze poniżej 45 stopni. Łącząc w sobie intensywność gorzkich ziaren kakao, a zarazem słodycz i delikatność czekolady, produkt marki CACAO CRUDO sprawia, że każdy kęs może stać się dla naszych zmysłów prawdziwą eksplozją rozkoszy.
Dzięki wykorzystaniu unikalnych ziaren kakaowca z gatunku Criollo, a także niewielkiej ilości masła kakaowego, czekolada dostępna w sklepie Perla Negra łączy w sobie delikatność i oszałamiającą intensywność. Wszystko to, aby Cieszyć się tym, co najlepsze w czekoladzie.
Warto także wiedzieć, że twórcy niniejszego produktu przykładają uwagę nie tylko do najwyższej jakości i czystości składu czekolady, ale także opakowań, w których jest sprzedawana. Wszystko to sprawia, że produkt ten jest nie tylko niezwykle smaczny, ale także bezpieczny dla środowiska naturalnego.
Gorzka Czekolada Bio (70%) CACAO CRUDO 30 g: najważniejsze informacje
BIO Gorzka Czekolada (70%) marki CACAO CRUDO to unikalny produkt na polskim rynku spożywczym. Poznaj najważniejsze informacje na jego temat!
Skład: Pasta z niepalonych ziaren kakaowych z gatunku Criollo, skoncentrowany sok z kwiatów kokosa, masło kakaowe z nieprażonych ziaren.
Alergeny: Produkt może zawierać migdały, orzechy laskowe i orzechy włoskie.
Sposób przechowywania: Czekoladę marki CACAO CRUDO należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Zgodnie ze wskazaniami producenta, czekolady nie powinniśmy przechowywać przez okres dłuższy niż 24 miesiące.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Energia – 2 542 kJ, 612 kcal;
- Tłuszcze – 44 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 27 g;
- Węglowodany – 42 g, w tym cukry – 26 g;
- Błonnik – 8 g;
- Białko – 8 g;
- Sól – 0 g;
- Magnez – 130 mg (35% dziennego, referencyjnego zapotrzebowania na składniki odżywcze).
*Podana wyżej wartość odżywcza jest wartością literaturową, która nie stanowi wyniku analiz. Została ona sporządzona wyłącznie na podstawie danych, które pochodzą z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Gorzka Czekolada (70%) CACAO CRUDO – 30 g: propozycja podania
BIO Gorzka Czekolada (70%) CACAO CRUDO dostępna w sklepie Perla Negra to coś znacznie więcej niż słodka przekąska. Niemniej jednak, ze względu na jej niepowtarzalne walory smakowe, najlepiej spożywać ją samodzielnie, na przykład w roli dodatku do ulubionej kawy lub herbaty. Ten zaskakujący delikatnością produkt, możemy także dodawać do naszych ulubionych deserów. Starta czekolada CACAO CRUDO doskonale uzupełni smak domowych lodów waniliowych, a także rozgrzewającej kawy latte z dodatkiem przypraw korzennych. Zanim jednak połączysz ją z innymi składnikami, przekonaj się, że gorzka czekolada CACAO CRUDO jest doskonała sama w sobie!